Grejat i köket
Lördag 13 augusti 2011
Idag försökte jag göra bearnaisé-sås. Oj vad jobbigt att stå och vispa SÅ länge!! Jag fick rätt konsistens och den skar sig inte, men inte var den god inte. Nä usch för sjutton, den smakade jätteäckligt! Jag vet inte vad jag gjorde för fel, men jag misstänker att det blev alldeles för mycket vittvinsvinäger... Fast den såg så god och helt "rätt" ut, precis som den skulle!?
Jag hittade ett recept med tillhörande film för att visa hur man gjorde en snabb "bea". Jag följde den precis och blev väldigt besviken, för min sås gick inte att äta!
Jag kommer att öva mer på denna sås, för det är gott och lite lyxigt om man kan göra den själv för att bjuda på. Men den jag gjorde i dag hamnade i sopkorgen...
Lite senare fick jag för mig att göra maränger, så det har jag gjort. De tog lite längre tid än vad jag tänkt, men goda blev de! Jag hade tänkt spritsa små fina maränger och ha i skåpet för att ha att bjuda på. Men jag har bara en sprits som är för kakdeg så det skulle ha tagit mig hela kvällen att göra så små maränger av smeten, så jag gjorde bara några och sedan blev det större i "klickar". Goda var de!!

Blanka, fina och så GODA!

Till fikat eller glassen kanske?
Lite tidigare på dagen gjorde jag en variant på dessertost. Det är vanlig Philadelphia-ost blandat med hackad rödlök, lite färskmalen svartpeppar och så har man röd rom ovanpå. Det är jättegott till kex eller smala skivor av lite rostad baguette. MUMSIGT!!

Gott på mackan
© 2011 litenelis
Idag försökte jag göra bearnaisé-sås. Oj vad jobbigt att stå och vispa SÅ länge!! Jag fick rätt konsistens och den skar sig inte, men inte var den god inte. Nä usch för sjutton, den smakade jätteäckligt! Jag vet inte vad jag gjorde för fel, men jag misstänker att det blev alldeles för mycket vittvinsvinäger... Fast den såg så god och helt "rätt" ut, precis som den skulle!?
Jag hittade ett recept med tillhörande film för att visa hur man gjorde en snabb "bea". Jag följde den precis och blev väldigt besviken, för min sås gick inte att äta!
Jag kommer att öva mer på denna sås, för det är gott och lite lyxigt om man kan göra den själv för att bjuda på. Men den jag gjorde i dag hamnade i sopkorgen...
Lite senare fick jag för mig att göra maränger, så det har jag gjort. De tog lite längre tid än vad jag tänkt, men goda blev de! Jag hade tänkt spritsa små fina maränger och ha i skåpet för att ha att bjuda på. Men jag har bara en sprits som är för kakdeg så det skulle ha tagit mig hela kvällen att göra så små maränger av smeten, så jag gjorde bara några och sedan blev det större i "klickar". Goda var de!!

Blanka, fina och så GODA!

Till fikat eller glassen kanske?
Lite tidigare på dagen gjorde jag en variant på dessertost. Det är vanlig Philadelphia-ost blandat med hackad rödlök, lite färskmalen svartpeppar och så har man röd rom ovanpå. Det är jättegott till kex eller smala skivor av lite rostad baguette. MUMSIGT!!

Gott på mackan
© 2011 litenelis
Kommentarer
Trackback