Gjorde en paj med skogsbär
Lördag 9 juli 2011
Min svärmor brukar göra en så god paj, oftast med äpple men jag har även fått äran att smaka en med rabarber. Så otroligt god!
Jag är uppvuxen med sk. smulpaj och det tycker jag I N T E om utan ratar tvärt. Smulpaj smakar bara fett och är supervidrigt tycker jag. Men, pajen som svärmor gör har ett helt annat stuk, det är mer som en lätt kaka än den där tunga smöriga degen som jag fått uppleva.
Idag fick jag för mig att testa själv. Jag gjorde smeten och hade lite frysta skogsbär i frysen så de fick åka i. Gräddades ett tag (ca 25-35 minuter i 220-200 grader C), lite strösocker och en del smör uppepå så att kakan inte skulle bli så torr. Jädrans vad god den blev! Jag är imponerad av mig själv att jag lyckades...
Så, nu kommer jag göra mina egna varianter av denna härliga paj. Nästa gång ska jag nog testa färska bär. Varför inte favoriten jordgubbar och så kanske blanda med rabarber som jag hört ska vara underbart tillsammans? Hm... Jo, men så får det bli!

Krispig uppepå, lite salt av smör och så mjuk och bärig inuti, kan inte bli bättre!

Mmmmmm...
© 2011 litenelis
Min svärmor brukar göra en så god paj, oftast med äpple men jag har även fått äran att smaka en med rabarber. Så otroligt god!
Jag är uppvuxen med sk. smulpaj och det tycker jag I N T E om utan ratar tvärt. Smulpaj smakar bara fett och är supervidrigt tycker jag. Men, pajen som svärmor gör har ett helt annat stuk, det är mer som en lätt kaka än den där tunga smöriga degen som jag fått uppleva.
Idag fick jag för mig att testa själv. Jag gjorde smeten och hade lite frysta skogsbär i frysen så de fick åka i. Gräddades ett tag (ca 25-35 minuter i 220-200 grader C), lite strösocker och en del smör uppepå så att kakan inte skulle bli så torr. Jädrans vad god den blev! Jag är imponerad av mig själv att jag lyckades...
Så, nu kommer jag göra mina egna varianter av denna härliga paj. Nästa gång ska jag nog testa färska bär. Varför inte favoriten jordgubbar och så kanske blanda med rabarber som jag hört ska vara underbart tillsammans? Hm... Jo, men så får det bli!

Krispig uppepå, lite salt av smör och så mjuk och bärig inuti, kan inte bli bättre!

Mmmmmm...
© 2011 litenelis
Kommentarer
Trackback