Veckans middagar
Lördag 28 april 2012
Veckan gick så fort, jag har knappt förstått att det redan är lördag igen - galet!
I veckan som gick har jag lagat mat flera gånger (kors i taket) och faktiskt också med lyckat resultat varje gång, trots att det mesta är "hopkok". Grytor gillar jag, för det blir mycket mat som räcker till fler måltider. Jag har alltid matlåda till jobbet, så det är perfekt med "storkok"!
Matlagning 1
Började veckan med att vara extremt pizzasugen, så jag gjorde helt enkelt en egen pizzadeg och bakade mig några pizzor (inte mindre än 2 gånger). Sista gången var jag dock lite less på att kavla ut deg, så jag gjorde två bullar i stället. Gott att ha till sin pizza.
Jag gör en enkel deg från ett recept ur en kokbok, använder alltid det receptet - blir alltid bra! Sedan gör jag en egen tomatsås bestående av delikatesskryddad tomatpuré och lite ketchup. Världs enkelt! Till det hade jag lyxat med riven mozzarella och som kronan på verket en tunnt skivad Lönnebergaskinka (the one and only!) Skjuts in i ugnen ca 10 minuter och sedan är det klart. Gott!!
Stekt fläskkotlett, kokt potatis och hemmagjord sås. Vansinnigt gott!
Matlagning 4
Återigen gryta med tema "man tager vad man haver".
Tomatgrunden jag beskrev ovan + sötpotatis, salladslök, röd paprika, broccoli och med stekta fiskbullar som tillbehör. Gott och kanske inte helt onyttigt...
Veckan gick så fort, jag har knappt förstått att det redan är lördag igen - galet!
I veckan som gick har jag lagat mat flera gånger (kors i taket) och faktiskt också med lyckat resultat varje gång, trots att det mesta är "hopkok". Grytor gillar jag, för det blir mycket mat som räcker till fler måltider. Jag har alltid matlåda till jobbet, så det är perfekt med "storkok"!
Matlagning 1
Började veckan med att vara extremt pizzasugen, så jag gjorde helt enkelt en egen pizzadeg och bakade mig några pizzor (inte mindre än 2 gånger). Sista gången var jag dock lite less på att kavla ut deg, så jag gjorde två bullar i stället. Gott att ha till sin pizza.
Jag gör en enkel deg från ett recept ur en kokbok, använder alltid det receptet - blir alltid bra! Sedan gör jag en egen tomatsås bestående av delikatesskryddad tomatpuré och lite ketchup. Världs enkelt! Till det hade jag lyxat med riven mozzarella och som kronan på verket en tunnt skivad Lönnebergaskinka (the one and only!) Skjuts in i ugnen ca 10 minuter och sedan är det klart. Gott!!
Matlagning 2
Gryta med temat "man tager vad man haver".
Kort sagt, jag tog det jag hittade hemma + lite fläskkotlett utan ben. Gott och mumsigt!
Tomatbas: Finhackade färska tomater som blandas med lite delikatesskryddad tomatpuré och lite ketchup. Spä ut med lite vatten, puttra ihop med övriga ingredienser. Kokt ris hade jag till, mycket gott!
Stekt fläskkotlett, kokt potatis och hemmagjord sås. Vansinnigt gott!
Matlagning 4
Återigen gryta med tema "man tager vad man haver".
Tomatgrunden jag beskrev ovan + sötpotatis, salladslök, röd paprika, broccoli och med stekta fiskbullar som tillbehör. Gott och kanske inte helt onyttigt...
Kommentarer
Trackback