Fettisdagen
Torsdag 23 februari 2012
I tisdags var det ju Fettisdagen och för en gångs skull firade jag den ordentligt. Började ju redan i helgen med att klämma i mig två stycken frysta semlor (faktiskt så blev det gott att tina lite i micron - varm bulle med halvvarm grädde var gott).
På jobbet fick vi finfina semlor - det var jättetrevligt. Jag brukar vara lite försiktig med att äta såna grejer på jobbet i och med att jag är känslig för laktos, men jag petade undan det mesta av grädden så det gick bra ändå. Nötter är nåt jag också är försiktig med, det kliar lite i halsen - men det är inte så mycket i en semla, så det gick bra det med.
Tidigare på dagen hade jag varit på läkarbesök och då passat på efteråt att köpa semlor på kondiset här hemmavid. Där kunde man välja på om man ville ha en klassiker, en där grädden var blandad med mandelmassan eller karlsbadersemla osv... Jag blev helt snurrig av alla valmöjligheter, men tog två klassiker. Nästa gång ska jag ta såna med blandad grädde - de är faktiskt godare så.
Gottgottigottgott!
Meningen var att jag skulle lägga upp det här inlägget redan i tisdags, men hastigt och (o)lustigt fick jag hög feber och därmed utslagen, så jag gör det nu i stället när jag är lite piggare.
© 2012 litenelis
I tisdags var det ju Fettisdagen och för en gångs skull firade jag den ordentligt. Började ju redan i helgen med att klämma i mig två stycken frysta semlor (faktiskt så blev det gott att tina lite i micron - varm bulle med halvvarm grädde var gott).
På jobbet fick vi finfina semlor - det var jättetrevligt. Jag brukar vara lite försiktig med att äta såna grejer på jobbet i och med att jag är känslig för laktos, men jag petade undan det mesta av grädden så det gick bra ändå. Nötter är nåt jag också är försiktig med, det kliar lite i halsen - men det är inte så mycket i en semla, så det gick bra det med.
Tidigare på dagen hade jag varit på läkarbesök och då passat på efteråt att köpa semlor på kondiset här hemmavid. Där kunde man välja på om man ville ha en klassiker, en där grädden var blandad med mandelmassan eller karlsbadersemla osv... Jag blev helt snurrig av alla valmöjligheter, men tog två klassiker. Nästa gång ska jag ta såna med blandad grädde - de är faktiskt godare så.
Gottgottigottgott!
Meningen var att jag skulle lägga upp det här inlägget redan i tisdags, men hastigt och (o)lustigt fick jag hög feber och därmed utslagen, så jag gör det nu i stället när jag är lite piggare.
© 2012 litenelis
Kommentarer
Trackback