Vad blir det för käk?!
Lördag 19 maj 2012
Jahapp, mästerkocken i strumporna har varit i farten igen. Jag har lagat mat!
Och vad har jag svängt ihop i dag då? Jo, idag blev det jasminris med ugnsgrillade kycklingspett. Jag hade marinerat kycklingen i en rätt speciell marinad...
Min marinad (À la man tar vad man har): Rapsolja, vittvinsvinäger, salt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, korianderpulver, ingefärapulver och "den kända, svarta, läsken". Låter asäckligt jag vet och jag var jätteorolig över hur resultatet skulle bli. Men, kan man tänka sig - det blev bra!
Gott blev det, fast ja, grillat hade ju varit allra godast - men vi får ju inte grilla här... Eller jo, ute på gården - men hur kul känns det när det är en smal gård omringad av hus med en liten gräsplätt mellan? På den plätten rastar vissa sina hundar - fräscht!!
Nehepp, vi grillar i ugnen så länge!
Ja, så här blev det:
© litenelis
Jahapp, mästerkocken i strumporna har varit i farten igen. Jag har lagat mat!
Och vad har jag svängt ihop i dag då? Jo, idag blev det jasminris med ugnsgrillade kycklingspett. Jag hade marinerat kycklingen i en rätt speciell marinad...
Min marinad (À la man tar vad man har): Rapsolja, vittvinsvinäger, salt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, korianderpulver, ingefärapulver och "den kända, svarta, läsken". Låter asäckligt jag vet och jag var jätteorolig över hur resultatet skulle bli. Men, kan man tänka sig - det blev bra!
Gott blev det, fast ja, grillat hade ju varit allra godast - men vi får ju inte grilla här... Eller jo, ute på gården - men hur kul känns det när det är en smal gård omringad av hus med en liten gräsplätt mellan? På den plätten rastar vissa sina hundar - fräscht!!
Nehepp, vi grillar i ugnen så länge!
Ja, så här blev det:
© litenelis
Kommentarer
Trackback